Ивайла Бакалова поиска да напусне Къщата на VIP Brother след страхотна разправия с Мария Гроздева. Двете ВИП дами влязоха в жесток спор малко след излизането на актрисата Аня Пенчева. Според Мария Гроздева, Ивайла нямала търпението да изслушва позицията на останалите, а искала винаги тя да е отгоре. 

Олимпийската ни шампионка заяви още на Бакалова, че заради разликата в годините между нея и Пенчева, Ива е трябвало да отстъпи пред актрисата, преди да изкаже своето мнение. Бакалова опита да се защити с думите, че Аня е нямала право да лъже за резултатите от двубоя между тях двете. Миската разкри още пред Гроздева, че е гледала кадри, в които Пенчева я е наричала „смрад" и, че това също е провокирало негативното й отношение към актрисата, съобщава "Блясък". 

В един момент от спора Ивайла не издържа и се разплака. Тя сподели с Мария, че не иска повече скандали с никой, защото е уморена. Бакалова дори заяви, че ще напусне, ако за Гроздева ще бъде по-лесно да живее във VIP Brother без нейното присъствие.

Напускането на Аня сериозно разстрои и дъщеря й Пипи. Дъщерята на актрисата дори пожела да разговаря с баща си, журналистът Сашо Диков. Той я успокои, че всичко е наред, но че Пипи не трябва да се надъхва и да вижда във всяко нещо конспирация.