Аня Пенчева, която заедно с дъщеря си Пипи отложи поне засега добровлното си напускане на шоуто, стана победител в поредните битки, които отведоха VIP-овете в древен Китай.
По тази причина, тя получи правото да спаси трима Съквартиранти от Номинация. Изборът на Аня бе следният: Тодор, Божидара и собствената й дъщеря - Пипи.

Номинираните тази седмица във Vip Brother 3 са: Део (за първи път), Саша Антунович (за първи път), Ивайла, Мария, Милко и Софи Маринов. Към тях се добавя и номинирания от гост - звездата в Къщата Любо Ганев - Ицо Хазарта, за да бъде оформена бройката на 7 застрашени от изгонване.

Тази седмица, обаче, трима души получиха правото да спасят един от номинираните досега Съквартиранти. Саша, Део и Ицо бяха излъчени от Къщата да отидат на благотворителен съботник, в полза на новата екологична Кауза. В замяна на мръсната работа, която свършиха като редови работници в завода за сепариране на отпадъци в Нови Искър, те можеха да спасят една от номинираните звезди. Единодушното им решение бе от Номинации да бъде спасена Софи Маринова.

В понеделник вечер номинираните ще излязат на сцената на Vip Brother 3, за да коментират обстановката в Къщата и да видят как изглежда животът им вътре през очите на Големия брат и останалите Съквартиранти.
Аня Пенчева пък ще получи така желаната от нея трибуна, за да разкаже своите истини за конфликта си с Ивайла. От това зависи нейното решение дали да се върне отново в Къщата или да я напусне завинаги по свое собствено желание. /БЛИЦ