.

Колко деца ще починат докато трае VIP Brother?

От няколко дни не ми дава мира мисълта колко деца ще си заминат от този свят докато трае благотворителното предаване на VIP Brother? Защо ли си мисля за това? Веднага ще ви отговоря. През последните няколко години редовно посещавам един сайт, който и

Колко деца ще починат докато трае VIP Brother?
От няколко дни не ми дава мира мисълта колко деца ще си заминат от този свят докато трае благотворителното предаване на VIP Brother? Защо ли си мисля за това? Веднага ще ви отговоря. През последните няколко години редовно посещавам един сайт, който има за цел да помага на деца нуждаещи се от спешни операции - "Спаси, дари на...". Знаете ли какво може да се види там? Ето това:

Сбогом, Дари! (30 май 2007)
Колкото и да е тежко, трябва да ви съобщим горчивата истина. Дари си отиде. Днес следобед, в болницата в Израел...

Сбогом, Цеци! (12 април 2008)
Малкото ни момченце вече не изпитва болка. Но нашата е силна и тежка...

Александра ни напусна... (27 август 2008)
Александра – слънчевото ни момиченце си отиде на 18 август в болницата в Париж.

Прости ни, Марти! (17 декември 2008)
На 5.12. милото ни Мартенце премина в свят без страдание и детски сълзи.

Петьо ни напусна (13 март 2009)
Непоносимо ни боли за теб, Пепи. Почивай в мир!

Това са заглавията и части от текстовете на публикации в сайта, които съобщават, че децата вече не са между живите. За щастие в сайта има десетки УСПЕШНО завършили кампании, за което поздравяваме нашите колеги и приятели от сайта!

Сигурно се питате каква е връзката между тези деца и VIP предаването? Връзката е много проста - парите. В реалити формата са влезли випове, които парадират със своята благотворителност, плачат пред плазмени телевизори, които показват клипове с изоставени деца в домовете, имащи мечти да станат звезди. Наскоро вестник Уикенд съобщи колко е взел всеки един от "VIP" личностите, за да влязат в къщата, за да пият марково уиски, да се возят в лимузини ХАМЪР (знаете ли колко харчат тези коли), да се правят на циркаджии. Ако хонорарите наистина са верни, то тогава излиза че:

С произволен VIP хонорар можеха да спасят живота на Гьоркем Сали и Симона Стойнова, които в момента имат нужда съответно от 575 евро и  11 168 лв. Най-високият хонорар, който се говори, че е 250 000 може да стигне за спасяването на Добри Николов, който има нужда от около 128 000 лв.



Най-страшното, е че обявените кампании от VIP Brother са толкова благотворителни, толкова жизнено важни, че НИКОЙ няма да усети ефекта от всичко това и не на последно място са изключително трудно проследими. Например децата в домовете за сираци имат нужда от нормална храна, дрехи, нормални условия на живот, книги, компютри и интернет, плащане на уроци за кандидат-студенти, стипендии за студенти и т.н. Все неща, от които те ще имат реална полза. Но това, което в най-добрия случай може би ще получат е уроци по солфеж и изключително скъпо пиано или други музикални инструменти ... все неща свързани с "деца таланти". Борба с трафика на хора е друга кауза, която е толкова непрозрачна, че не знам кой идиот би пратил SMS за нея. Нещо, с което се борят десетки неправителствени организации, органите на реда, Европол, Интерпол и кой ли още не по цял свят ще бъде преборено с няколкостотин хиляди лева, изхарчени за правене на брошурки по темата, късометражни филми, които в най-добрия случай ще се прожектират в училища...

До момента нито в сайта, нито в предаването е дадена пълна информация затова как ще бъдат похарчени парите, спечелени от големия брат (освен че са обявени неправителствени организации с които ще се партнира), какво точно ще бъде закупено с тях, дали мобилните оператори взимат част от сумите на SMS-ите и ако е само за разходите си (както бе обявено на пресконференцията преди старта на предаването) то колко са тези разходи? 50% процента от цената, 30% или по-малко?

Това, което предлагам на всички, които искат наистина да помогнат на някого, то да се посети сайтът споменат по-горе и да се преведе някой лев, или да се изпрати  SMS на посочените телефони. Там периодично ви уведомяват как върви лечението платено с вашите пари, а що се отнася до VIP Brother - не вярвам в техните каузи, не вярвам в прозрачността, и не вярвам, че събираме пари за деца, а не за изплащане на хонорари, маркови уискита, гъзарска храна, интериор на къщата, заплати на екипа на предаването и вдигането на рейтинга на разни випове.

Ако и вие не вярвате в искрените намерения на VIP Brother гласувайте за тази статия с бутона по-долу.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...