Съквартирантите от VIP Brother в действие!
Съквартирантите от VIP Brother в действие! / снимки: New Moment

Хиляди левове за благотворителност успяха да съберат съквартирантите от VIP Brother 3, които за първи път напуснаха Къщата. Виповете имаха за задача да набавят пари за талантливи момичета и момчета, които са в домове за изоставени деца. Звездите, участващи в шоуто, си избраха да се позиционират в Сити център в столицата. Откакто работят за тази кауза, съквартирантите са събрали повече от 150 000 лева за нея. По време на така наречения „Благотворителен съботник” те се бяха разделили на два отбора - в единия бяха жените, а в другия – мъжете.
 
Дамският отбор разчиташе най-много на Софи Маринова, която събираше пари от всяка изпята своя песен. Ивайла Бакалова и Мис България 2009 Антония Петрова танцуваха с нея на сцената. Аня Пенчева продаваше направени от самата нея банички, дъщеря й Петя обикаляше Мола с голяма шапка, в която събираше пари, почти същото правеше и медицинската сестра Кристияна Вълчева. Жените във VIP Brother предлагаха още картички с лицата си, дискове, тениски, списания.
 
Междувременно мъжкият отбор организира търг, на който за 2000 лева беше продаден легендарният сребърен бастун на Устата. Това беше най-скъпо продадената вещ от съквартирантите. Купиха я двама приятели на рапъра от Слънчев бряг – Ангел и Малин. Сделката беше направена по телефона, като двамата обещаха да преведат парите по сметката на първата кауза във VIP Brother 3.


 
На благотворителния търг мъжете успяха да продадат още 10 лицеви опори, направени от футболиста Саша Антунович за 10 лева, текст за песен, написан от Устата за 50 лева, затворените си дъхове в бутилки от минерална вода, също за 50 лева. Спазариха и хранителни продукти, които бяха взели от Къщата като сол и синьо сирене. Най-изобретателен от съквартирантите се оказа Емил Кошлуков, който причакваше всички на входа на Сити центъра и събираше парите им в кофичка от кисело мляко.

Авторът на статията - Теодора Каролеева, също се включи в благотворителния съботник с 20 лева, срещу които получи кратко интервю с Тодор Славков.
 
Г-н Славков, как гледате на скандала, който се заформи около вас с Емил Кошлуков в деня, в който влизахте в Къщата? Тогава казахте, че единственото нещо, което бихте искали да промените в живота си, е идването на демокрацията, а г-н Кошлуков за малко да не влезе в шоуто заради тези ви думи.
 
Тодор Славков: Не бях подготвен за този скандал. Не го намирам за много правилен в тази ситуация, в която единият знае за какво става дума, другият – не.
 
Много хора останаха изненадани от думите ви, че бихте искали онова време, комунистическото, да се върне. Наистина ли го мислите това?
 
Тодор Славков: Гледайте предаването и много неща ще ви станат ясни. Не знам какво сте виждали и какво не.
 
Докато сте в Къщата се появиха информации за хонорара, който сте получи за участието си във VIP Brother, говори се за 250 000 лева. До каква степен има някаква истина в тази цифра?
 
Тодор Славков: Нямам право да говоря по този въпрос.

Въпросът за хонорарите, които са получили звездите за участието си във VIP Brother, не е сред любимите и на Ники Николов, който е част от екипа на шоуто.

Ники Николов: Не ми харесва реакцията на медиите. Това, което ви интересува в момента, много повече от другото, е кой, колко пари като хонорари е получил. Няма събитие на света, което да може да се организира без пари. Идеята е да инвестираш 5 лева така, че от тях да изкараш 25 лв. Ако ние бяхме дарили директно тези пари, които сме похарчили за организирането на този сезон, те щяха да бъдат 10 пъти по-малко от тези, които ще се съберат по време на сезона. Адски искам хората най-после да започнат да мислят с главите си, и то медиите. Защото всички вестници и списания напоследък се занимават с това колко струват сърцата на звездите, а не виждат какво правят те в момента. Че тук на минус 3 градуса Емил Кошлуков обикаля с кофичка от кисело мляко и събира пари. Този човек, който написа материала за това колко струва сърцето на Емил Кошлуков, да дойде да изкара 5 лева и тогава да го напише.
 
Каква е истината за скандала с Емилия Масларова? Там нещата май останаха недоизказани.
 
Ники Николов:
В този сезон на VIP Brother няма да има нищо недоизказано. Има осем седмици, всичко ще се разбере.
 
„Благотворителният съботник” съквартирантите използваха и като възможност да се видят с най-близките си. Аня Пенчева стоя дълго прегърната със съпруга си Ивайло, след което се разплака. Олимпийската шампионка Мария Гроздева буквално се хвърли на врата на мъжа си, Ицо Хазарта не спря да целува приятелката си, Данчо Караджов и жена му бяха дошли да се видят с Део, дъщерята на Гала и приятелят й също бяха в Сити център.
 
Другата събота виповете отново ще бъдат навън, но на друго място, за да събират отново пари за следващата благотворителна кауза.
 
Репортаж от първия „Благотворителен съботник” можете да чуете в прикачения звуков файл.