Имат ли звездите сърца" - под този девиз започна шумно рекламираното поредно издание на „звездния BIG Brother - VIP Brother.

В лъскаво студио, с декори във всички цветове на дъгата, добре познатия водещ Ники Кънчев представи новите участници и техните мисии.

В началото, той предупреди, че предаването ще започне с тъжно встъпление, с контраст между времето на Иван Вазов и времето, в което живеем. На фона на „Аз съм българче", изпълнено от Влади Ампов - Графа, 7-годишно момиченце представи факти от ежедневието ни - тонове боклук, деца, изоставени от родителите си, деца, жертви на трафик, деца, родени с увреждания...

Тази действителност не ми харесва. - коментира Кънчев. - И на още 17 души тя не се харесва. Това предаване няма да предложи забавление, нито сълзливо говорене за реалността."

С тези недъзи са се заели да се борят звездите, приели предизвикателството да прекарат 2 месеца зад стените на Къщата. Ники Кънчев си пожела в края на предаването да може с пълно право да нарече нови герои „ангелите на VIP Brother".

А как изглежда самата Къща?

Тя бе представена от новата „Голяма уста" - фолкзвездата Камелия,която се появи, облечена в бели ефирни одежди и ангелски крила, за да ни разведе из луксозните баня, двойни спални, детска спалня, репетиционна, джакузи, пуш ком, фитнес зала и добре познатата ни изповедалня.

Всеки от избраните съквартиранти разказа накратко за себе си кой е, с какво е известен, какъв е бил пътят му към славата и каква е целта му в шоуто.

Първите, влезли в Къщата, са „ромският славей" Софи Маринова и любимият й Дачо. Софи влиза, за да помага на хората, а Дачо - за да се види по телевизията. В типичния си стил, двамата нахлуха в новия си дом и въодушевено коментираха как добре ще си „живучкат" там, докато от студиото Ники Кънчев подобно на въпрос от „Стани богат" запита публиката как да наричат Дачо - любовник, доведен син или брат на сина на Софи.

Третият съквартирант е рап звездата Ицо Хазарта, познат от "Ъпсурт", който призна, че не иска да се конкурира с никого, а влиза, за да помага и "донякъде да изземе функциите на държавата".

"Втори, винаги втори. - коментира Хазарта при появата си в Къщата.

"Вечният сексимвол" на българското кино -Аня Пенчева и дъщеря й - Петя Дикова, бяха следващите поред популярни личности. Пенчева искрено се зарадва на Софи и я поздрави колко добре изглежда при срещата им наживо.

Тодор Славков, скандалноизвестен не само като внука на "бившия Първи" - Тодор Живков, бе следващият "звезден ангел". Той разказа за "детството си, което никога не е било нормално", известният дядо, който не е възприемал като политик, игрите с младите Сергей Станишев и Борис Велчев, които "сега са по-сериозни хора от мен".

По думите на Кънчев, той е бил първият съквартирант, оценил достойнствата на Къщата.

Милко Калайджиев, поредната звезда от жанра на попфолка, е решен да направи възможното за подобряване живота на децата. Той призна, че кариерата му в музиката и "веселенето на хората" са предопределени.

"Да влизам ли? Страх ме е." - през смях каза Милко, разкривайки кои са останалите 16 човека, в чиято компания ще прекара следващите месеци. С Тодор Славков, той обсъди кога си къде са се срещали досега.

"Видяхте ли го как влезе като риба в аквариум? - възкликна Кънчев. - Чувства се като у дома си. "Видяхме се с този, видяхме се с онзи." Това не е Милко, а Кръстникът".

Следващият участник се оказа още по-голяма изненада. Той е отказал участие на прага на самата Къща, а това, както каза и самият водещ, му се случва за първи път от 6-те предавания, които е водил досега. Засега се знае, че причината да не иска да участва, е реплика на Славков.

Този участник е политикът Емил Кошлуков, пострадал от комунистическия режим. Той се е подразнил от репликата на Славков при представянето му, че онова, което би променил от историята, е датата 10 ноември 1989 година. Продуцентите все още водят преговори с него, за да продължи участието си, но Кошлуков не е сигурен, че би живял със Славков под един покрив.

Той все пак се появи наживо в студиото на VIP Brother и разказа за преживелиците си по време на социалистическия режим, когато за разказвани политически вицове са вкарвали в затвора.

Кошлуков поиска среща със Славков в изповедалнята, за да му поиска обяснение за въпросната реплика.

"Вярвате ли, че режимът преди 89-та беше хубав, добър и демократичен? - попита Кошлуков. Славков отговори положително, но призна, че не знае много за репресиите по онова време, не смята, че разказването на вицове трябва да бъде престъпление както и че съжалява, че Кошлуков не е влязъл в Къщата и не е имал възможността да общува с него, тъй като има добри впечатления. За него подобен спор няма смисъл.

"Не може внукът на Тодор Живков и един бивш затворник да са заедно." - отсече Кошлуков.

Кристиана Вълчева, една от медицинските сестри, обвинени и осъдени на смърт в Либия за заразяване на стотици либийски деца със СПИН, определи себе си като "звезда по неволя". "Никога не съм искала да бъда популярна. Борех се за живота си и с това станах известна".

Сред участниците са и близначките Ивайла и Божидара Бакалова, Део, както и водещата Гала, която по-рано е отказвала участие в шоуто, но този път "каузата си струва".

Останалите 5 звезди ще бъдат представени утре.