.

За какво ще даваме парите си във VIP Brother 3 - Благородните каузи!

Благотворителните каузи в третият сезон на VIP Brother имат конкретна цел в решаването на определен проблем, и дългосрочна цел - да информират обществото, да променят неговата нагласа и да предизвикат обществена активност, която да донесе промяна. В

За какво ще даваме парите си във VIP Brother 3 - Благородните каузи!
Благ
творителните каузи в третият сезон на VIP Brother имат конкретна цел в решаването на определен проблем, и дългосрочна цел - да информират обществото, да променят неговата нагласа и да предизвикат обществена активност, която да донесе промяна. В общия случай при всяка от каузите липсва дори статистика на проблема - колко са децата със затруднено развитие, колко са децата с придобита слепота в следствие престой в кувьоз, колко са жертвите на трафик.. Хората в нужда са извън обществения и административен радар. Липсва както отношение към тяхото лечение, така и към социалното им приобщаване, към създаване на личностното им самочувствие, към обикновеното им човешко достойнство. 

Ето за какво иска да помогне VIP Brother:

Лечение на деца с проблеми в развитието

Чрез създаването на медицински център за тези деца. Зад този проект стои фондацията "Деца с проблеми в  развитието", основана от родители на такива деца. Родители, които познават трудностите в тяхното  отглеждане, възпитание и лечение. Родители, които имат желанието и волята да помогнат и на други семейства  в тяхното положение. Събраните във VIP Brother средства ще послужат на фондацията за доизграждане на  център, за неговити обурудване и последващо функциониране.

Борба с трафика на хора

Проектът "Пълно 6" е посветен на създаването на младежка мрежа срещу трафика на хора в шест средни и малки  града в пограничните райони на България. Проектът е разработен и ще бъде осъществен от Фондация "Face to face". Неговите цели са:

Намаляване на риска от трафика на хора в малките и средни градове в пограничните региони на странта, където предпоставките за въвличанвто на младежи и девойки в схеми на трафик са повече. Мобилизиране потенциала на местните общности за борба с проблема. Широко популяризиране на анти-трафик  каузата и конкретни действия на младежките групи от активисти и популярни личности, които стоят зад нея.
Методите, които ще се използват са:

Създаване на групи от активни младежи. Сформиране на групи от 20 активни младежи, които искат да работят по превенция на трафика на деца и
младежи в съответните градове. Ангажиране на вече обучените групи младежи, които да приложат наученото за проблема трафик на хора като го  разпространяват на принципа "Предай нататък" сред своите връстници в местните училища и социални домове. Организиране на общоградски младежки форум във всеки град. Събраните във VIP Brother средства ще послужат на Фондация "Face to face" за осъществяването на проекта,  както и за поддръжка на шелтери (защитени квартири) и за обгрижването на жертви, преживели насилие.

Да опазим зрението на нашите деца

Кауза "Да опазим зрението на нашите деца", предложена от движение Лайънс клъб "София - Витоша". Участието на движение Лайънс клъб във VIP Brother 3 има за цел предотвратяване на придобита слепота при новородени в резултат на престоя им в кувьоз. Свикнали сме да приемаме, че слепотата е недъг, а влошаването на зрението е в резултат от напреднала
възраст. За хиляди хора в България това не е така. Но те са невидими за обществото. Десетки деца всяка година губят своето зрение поради некачествена и морално остаряла техника. Поставени в кувьози, те биват спасени, но често животът им е обречен на тъмнина. Щастливи, че е спасен живота на детето им, родителите се сблъскват с ужаса да установят, че децата им са ослепели. От този момент те имат  дете, квалифицирано като инвалид, вместо да им се помогне да направят необходимото, за да виждат децата им. Събраните пари ще послужат за закупуване на кувьози, участие на лекари офтамолози, които компететно да  контролират развитието на децата в кувьоз. Обучение на родители на новородени, развивали се в кувьоз, с нарушено зрение. Подобряване условията за обучение и социализация в училището за слепи деца. Това са само малка част от каузите, които ще съпътстват този сезон на реалити предаването. Дали българите са хора със сърца, то това е доказано, не от една или две благородни каузи и кампании, но дали сега ще повярваме на тези каузи, и дали звездите ще повярват в тях, остава да видим.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...