.

Червеният кръст притиска VIP Brother

Българският Червен Кръст е получил многобройни оплаквания от цялата страна във връзка с наскоро излъчения клип на VIP Brother 3 по Нова Телевизия. Клипът завършва с появата на червен кръст на бял фон. Символът се асоциира с благотворителност, но спор

Червеният кръст притиска VIP Brother
Бълг
рският Червен Кръст е получил многобройни оплаквания от цялата страна във връзка с наскоро излъчения клип на VIP Brother 3 по Нова Телевизия. Клипът завършва с появата на червен кръст на бял фон. Символът се асоциира с благотворителност, но според Женевските конвенции от 1949 г., този символ може да се ползва само и единствено при съгласие на организациите на Червения Кръст по света или във време на война по определените в конвенцията начини. В писмо изпратено до медиите, БЧК рязко се разграничава от инициативата (прочетете още) предприета от брадърите.

Логото на червения кръст всъщност представлява червен кръст на бял фон и е негативен цветен образ на швейцарското знаме. По обясними причини ние можем да ви покажем само швейцарското знаме (виж по-горе).

Наша проверка показа, че VIP Brother може да плати  глоба от 5000 до 200 000 лева за този дребен детайл допуснат да се покаже в клипа. Ние пожелаваме успех на благородното начинание на Нова Телевизия и се надяваме, че БЧК ще помогнат на реалити шоуто, което за първи път има желание наистина да помогне на нуждаещите се.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...